Tuesday, September 6, 2011

MANUSIA KE BINATANG?!

Asalamualaikum.

Susahkan kalau manusia tak ade OTAK! Manusia tak ade hati perut! Hari raya macam gini pun still nak buat peragai macam budakbudak! Padahal dah tua nak mampos! Oppss, dah lame tak update belog then bile update je mengamuk tak tentu pasal! Why?! Pape pun nana betulbetul nak minta maaf kalau entry nana kali ni sangat kasar bahasanya ye.

Entahlah nana pun tak faham dengan peragai manusia zaman sekarang ni haa. Hari baik bulan baik macam ni pun still nak tariktarik muka. Hello?! Kalau kau nak tarik muka aku lagi seribu sejuta kali tarik muka dengan kaulah! Okay kalau orang lain kurang ajar dengan mak korang, korang binget tak? Of course korang bingetkan even orang tu makcik korang sendiri. betul tak? Sesape yang ada facebook nana tahulah ape yang terjadi sebab hal ni berlaku hari ahad lepas, nana cume update dekat facebook je. Korang mesti nak tahu hal sebenarkan? Okay nana akan cerita everything dalam ni. Bukan nana nak malukan sesape atau nana nak malukan keluarga sendiri tapi manusia yang dimaksudkan ni dah melampaulampau sangat. Kalau ada sesape yang rasa entry nana kali ni macam hapehape je sila tinggalan belog ni dengan segera!

Nana dengan mama dah lame sangat sabar dengan minah yang tak ade perut ni sebab kitaorang pandang muka orang yang sedarah dengan kitaorang kalau tak memang pegi mampos dengan minah yang tak ade hati perut tu! Mulamula sekali dia buat peragai dia block facebook nana. Nana tak tahu ape salah nana sampai dia block facebook nana. See macam peragai budakbudak tak? haha. Okay nana just relax sebab dia cume block facebook je takkan nak bisingbising pasal perkara macam ni kan? Lain lah kalau dia memang kecoh satu johor kalau boleh satu malaysia pun dia nak kecoh haha. Okay hal ni nana just ignore je. Small matter. 
Then awal tahun ni mama nana pergi orang kahwin, time tu nana tak pegi then balik mama cakap manusia yang tak ade hati perut tu buat peragai! Tanak tegur mama. Then anakanak dia nak tegur mama nana pun dia tak bagi. Lagi satu hal, pakcik nana nak bebual dengan abah nana pun dia tak bagi! Ni peragai orang dewasa ke budakbudak? Nana rasa budakbudak pun tak macam ni kowt kan?! Kau fikir kita orang mati ke kalau kau buat macam ni? Sikit pun tak heran lah!

Latest story lagi hott yu! Raya tahun ni. Kita orang terserempak dekat uma nenek. Mama memang dah cukup meluat dengan peragai minah tak ade hati perut tu tapi kitaorang beralah. Lepas tu dia buat peragai lagi haha tengok muka dia je nana dah tak ade selera nak makan weyhhh. Dia sampai kitaorang salam dia. Then mama cakap anakanak dia sorang pun tak salam mama nana. Time mama nana cakap macam ni yang nana hangin gila! Anakanak dia nak main dengan adik nana yang kecik tu dia tak bagi. Dia pegang tangan anak dia. Hangin nana pun datang nana tinggikan suara dekat adik nana yang kecik tu. Sape mulakan dulu? Nana takkan kurang ajar kalau orang tak kurang ajar dengan mak nana! 
Lepas tu kan yang kelakar gila tu dia ajar anakanak dia tak salam mak nana. Dah minah tak ade hati perut tu kurang ajar, ajar pulak anakanak peragai macam dia LOL. Susahlah kan kalau ade manusia macam ni? Nasib nana baru jumpe satu kalau 10orang? Haaa semputtt.

Lagi satukan minah ni kalau anak orang punya kejahatan dia nak nampak aje tapi kejahatan anak dia, dia selindungkan LOL. Alaa tak payahlah nak canang macam anak dia baik sangatkan? Hisap rokok, hisap shisa dengan pergi clubbing tu semua mama nana tahu dah tapi kitaorang tutup mulut sebab nanti kalau kitaorang bukak meja memang habes kena pukul dengan bapak dorang. Nana tak cakaplah nana dengan adikadik ni baik tapi kitaorang tak ade punlah nak kecoh hal orang lain. Yang lagi kelakarkan pasal minah tak ade hati perut ni, anakanak pegi rumah makcik sendiri balik kena marah! Anakanak pegi merayap entah kemana tak pulak nak marah LOL.

' BIAR PAPE, ASAL BERGAYA ' ni ayat yang sesuai untuk minah tak ade hati perut ni haha korang memang tak faham kenapa ayat tu sesuai dengan dia. Tapi biarlah nana sekeluarga tahu haha. Nana tak heran pun lah kalau dia nak tarik muka ke tanak bebual ke bukan dia yang bagi kita rezeki. Tuhan yang patot kita takot. Aku doakan agar kau dapat balasan lebih dari ape yang kau buat. AMIN! Bye!!

Love, nana



4 comments:

  1. tak baik mcmtu kn..patutnya bermaaf-maafan raya ni, barulah bahagia selalu :)

    ReplyDelete